Terug

Pandan (Pandanus odorus)

Pandanbladeren zijn in Zuidoost-Azië een zeer populaire smaakmaker en kunnen in verschillende gerechten worden verwerkt. Vooral in combinatie met rijst komen de pandanbladeren met hun intensieve geur erg goed tot zijn recht. Pandanbladeren hebben een aangename nootachtige smaak. Sommige rijstsoorten hebben een soortgelijke geur, bijvoorbeeld de Thaise jasmijn rijst. De geur van de pandanbladeren ontwikkelt zich pas bij het verwelken, de verse plant is bijna reukloos, de geur van de bladeren verdampt tijdens het drogen.


Gebruik

De bladeren worden in heel Zuidoost-Azië gebruikt om de groene kleur en de karakteristieke geur te verlenen aan verschillende gerechten. Het blad wordt in reepjes gescheurd, in de reepjes wordt een knoop gemaakt en alles wordt dan na het koken er weer uitgehaald. Rijst, jam, snoep, gebak, gegrilde kip enz, enz. worden met de bladeren ingepakt en worden dan voor consumptie weer verwijderd.


Verzorging

6 maanden na het planten kunt u beginnen met het plukken van de bladeren en dit kunt u jaren voortzetten. Om ervoor te zorgen dat de plant niet afsterft , moeten de bovenste 3-4 bladeren intact blijven.


Standplaats

Het hele jaar door in de serre en lichte woon- of kantoorruimtes. In de zomer van mei tot september buiten op het balkon, terras of in de tuin.

omhoog
Trusted Shops Guarantee