Terug

Paddestoelplant verzorging (Rungia klossii)

De paddestoelplant vindt zijn oorsprong in de hooglanden van Papoea-Nieuw-Guinea. De paddestoelplant smaakt naar verse champignons. Of het nu in salades of soepen is, champignons geven gerechten een heel bijzonder aroma. Met deze plant hoeft u zich geen zorgen te maken over calorieën.

 

Verzorging & standplaats

De paddestoelplant voelt zich erg prettig in een humusrijke, vochtige grond. Het geeft de voorkeur aan een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Om de plant snel te laten aangroeien, mag deze niet lager dan 20 cm boven de grond worden afgesneden. Geef elke 2-3 weken water met een vloeibare meststof. De paddestoelplant is niet winterhard, maar kan in de winter ook op de vensterbank van de keuken worden geoogst. Bij ruimtegebrek op de vensterbank kan de plant de wintermaanden ook in de kelder doorbrengen. Bij de verzorging van de paddestoelplant moet er echter rekening mee worden gehouden dat de groei stopt bij temperaturen onder de 12° C.

 

Planten gebruik

De verse paddestoelplant is vooral populair als bijgerecht in salades of als garnering op een heerlijk broodje. De malse vlezige blaadjes kunt u ook als spinazie verwerken of verwerken in soepen om er een heerlijk gerecht van te maken. De champignonsmaak wordt intenser zodra deze gaar is. Het is daarom aan te raden om het kruid tegen het einde van het kookproces toe te voegen.

omhoog
Trusted Shops Guarantee