Terug

Muurpeper

Sedum is ook bekend als vetkruid of vetplant. Er zijn over de hele wereld ca. 500 soorten. De vlezige, watervasthoudende bladeren en de bloemen zijn zeer decoratief. Sommige planten groeien in de vorm van struiken, andere zijn weer vlak groeiende, gazonvormende of hangende planten.

Muurpeper stelt weinig eisen en kan meerdere jaren de tuin mooier maken. Het zijn langdurige, kruidachtige planten.

Standplaats

Omdat de plant bijna overal goed gedijt, zijn zowel zonnige alsook halfschaduwrijke standplaatsen heel geschikt. Muurpeper stelt weinig eisen aan de bodem zodat het goed overweg komt met een losse, goed doorlaatbare bodem evenals met een zware, leemachtige bodem. U kunt de planten op een afstand van 15-20 cm uit elkaar in de grond plaatsen en regelmatig gieten. Let op dat er geen stuwvocht ontstaat omdat daardoor de wortelen gaan rotten en de plant dood gaat. Muurpeper is uitstekend geschikt als vaste plant voor randen in bloemperken en gemengde borders.

Verzorging

Muurpeper heeft heel weinig zorg nodig. Aan het begin van het groeiseizoen kunt u een langdurige meststof in de grond inwerken. Maar houdt u er rekening mee dat een te grote toevoer van voedingsstoffen de bladgroei begunstigt tot nadeel van de bloemen.

De bloeiwijzen kunt u tijdens de winter laten staan, omdat dit de tuin zelfs in de winter een bijzonder effect geeft. In dit geval wordt de plant eerst in het voorjaar tot de grond teruggesneden.

omhoog