Terug

Mini-Munt (Mentha requenii)

Ze wordt ook corsicaanse  munt genoemd. De mini munt is een groenblijvende, duurzame kruidachtige plant met een sterke geur. Ze is een tapijtvormige munt met zeer kleine blaadjes

 

Verzorging

De Mini-munt gedijt in de halfschaduw en wordt slechts 5 cm hoog. De meerjarige en met winterbescherming winterharde plant is eenvoudig te onderhouden en groeit op een normale, doorlaatbare tuingrond of in potten op het balkon of terras. De behoefte aan water is nogal hoog en het uitdrogen van de bodem moet worden vermeden. Regelmatig gieten is zeer belangrijk. Van juni tot augustus bloeit de mini munt. Van juni tot oktober kunnen de aromatische blaadjes worden geoogst. In de winter is het belangrijk de mini munt met bv. dennentakken of droge bladeren te beschermen om schade door de vorst te vermijden.

 

Gebruik

De mini munt is de basis voor de Crème de Menthe likeur, maar is ook uitstekend geschikkt als geurkussen. De bladeren van de mini munt worden net als pepermunt gebruikt en verfijnen limonades, cocktails en desserts.

Passend daarbij...

Winter Tuinplantenhoes
Winter Tuinplantenhoes5 x 1,5 m € 6,99(0,93 €/qm)
omhoog
Trusted Shops Guarantee