Terug

Marsepein Salie (Salvia officinalis ‘Mazareth’)

Een heerlijke naar marsepein geurende salie, die er met zijn zilverachtige, sterk behaarde bladeren ook zeer decoratief uitziet.

Gebruik

• Ondanks de eer zoet klinkende naam, wordt hij met zijn harsachtige aroma ook voor stevige spijzen gebruikt. In de keuken kunt u hem b.v. voor het kruiden van vlees-, pasta- en groentegerechten gebruiken. In principe vergelijkbaar met elke andere salie. De in een pan licht aangebraden bladeren zijn b.v. heel lekker met pastagerechten.

• Beroken: Op grond van de bijzonder harsachtige bladeren is de marsepein-salie ook ideaal om hem te beroken op houtskool of een hete steen. Hij verspreidt een aangenaam binnenhuisklimaat en gerookte salie heeft bovendien een reinigende effect. Dus kan hij b.v. onaangename geuren in de keuken elimineren.

• Maar het is ook mogelijk om marsepein-salie zonder houtskool te beroken. Slechts de goed gedroogde bladeren tussen de handpalmen wrijven en met elkaar verstrengelen. Daarna kunt u de bladeren op een aarden schaal of een onderzetter aansteken, waar ze dan langzaam verder gloeien. Door het lichte blazen of waaieren wordt de gloed ondersteunt en de rook in de kamer verdeelt.

Verzorging

• Groeit ruig en wordt ca. 50 cm hoog. Bloeit vanaf juli violetblauw.

• Is gedeeltelijk winterhard; een beetje bescherming tegen vorst b.v. uit dennentakken en loof is aan te bevelen.

• Geeft de voorkeur aan een standplaats in de zon of volle zon en een normale, goed doorlaatbare bodem in de volle grond. Komt niet overweg met stuwvocht.

Passend daarbij...

omhoog
Trusted Shops Guarantee