Terug

Malabar Spinazie (Basella alba var. rubra)

Rapunzel onder de spinazie! De rode scheuten kunnen tot 6 meter lang worden en de bladeren zijn zo groot als een hand! Malabar spinazie groeit erg snel en is daarom ideaal als zichtbescherming op een vlechtscherm. Hij houdt van zon en warmte, dus plant alleen uit als nachtvorst niet meer te verwachten is. Bladeren, bloemen en stengeltoppen zijn eetbaar en smaken licht zuur. Slechts kort stomen of consumeer rauw in salade.

Gebruik

Om de dikvlezige bladeren te garen, volstaat het om er kokend water overheen te gieten. Voor het aandikken van sauzen, kookt u gewoon een blad mee. Wanneer gekookt, kann de Malabar spinazie ingevroren worden als gewone spinazie. De bladeren kunnen ook goed gedroogd worden en als thee gebruikt worden. Het zeer intens rode, smaakloze sap van de bladeren en zaden kan worden gebruikt als voedselkleurstof voor gebak.

Verzorging

Op onze breedtegraden is Malabar spinazie eenjarig en niet vorstbestendig. Hij houdt van een warme, beschutte en zonnige standplaats. Omdat hij sterk groeiend is, heeft hij een klimhulp nodig, maar kan het ook in hangende potten of aan de rand van verhoogde kweekbakken worden geplant. Neem elke 3-4 weken wat meststof met langzame afgifte op in de grond.

Passend daarbij...

omhoog
Trusted Shops Guarantee