Terug

Maggiplant

In de keuken is de maggiplant een heerlijk kruid om met zijn verse of gedroogde bladeren vlees, vis, dressing, dip, kruidenkwark, soep en verschillende eenpansgerechten te verfijnen met zijn pittige en aromatische smaak. Om het aroma optimaal te laten ontwikkelen is het raadzaam de bladeren spaarzaam te gebruiken en mee te koken.

De maggiplant bloeit in de zomer met grote gele schermen en is een uiterst robuuste plant. De jonge bladeren kunnen vanaf mei worden geoogst en vers worden gebruikt of in kleine tuiltjes opgehangen worden om te drogen.

Standplaats

De meerjarige winterharde vaste plant houdt van een zonnige standplaats met een voedingsrijke bodem en moet regelmatig worden gegoten. Zo kan de plant tot 2 meter hoog worden en levert rijkelijk verse kruiden. De winterharde plant heeft geen bijzonder onderhoud nodig en is nogal robuust.

Tip

Kan worden gedroogd, ingevroren of in azijn en olie worden ingelegd om ze lang houdbaar te maken. Vanaf het tweede jaar kunnen de wortels voor thee worden uitgegraven.

Trusted Shops Guarantee