Terug

Limonade-Munt

De limonadeplant is een kruidenplant met een verfrissende aromamix van citroen en anijs. Ze bereikt een hoogte tussen 60 en 90 cm en groeit strak rechtop tot ruig. Vanaf juli tot september ontwikkelt ze paarsrozeachtige tot magenta-rode bloemen. Zij is ook een decoratieve snijbloem voor een perk met vaste planten.

Verzorging

Ze is meerjarig, maar niet 100% winterhard. Dus is het raadzaam de plant vóór de eerste vorst naar binnen te halen en op een lichte plaats te overwinteren. Als de plant in de volle grond werd geplant en al enkele jaren oud is, kan ze met een bescherming buiten overwinteren. Zij groeit goed in een pot en kan er met andere kruiden worden gecombineerd. De planten zijn relatief makkelijk te onderhouden en stellen weinig eisen. Ideaal is een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Ze komt niet goed overweg met de volle schaduw. Een normaal vochtige standplaats is optimaal. In de pot is het belangrijk de plant gelijkmatig vochtig te houden.

Gebruik

Zowel de bloemen als de bladeren zijn eetbaar. De verse bladeren kunnen ook heel goed voor een lekkere thee of een verse limonade worden gebruikt.

Recept voor limonade

Pers 2 grote citroenen uit (ongeveer 80 ml sap), vul het sap met 50 g suiker en 5 topscheutjes van de limonadeplant (8-10 cm lang) en een klein snufje zout in een kom. Meng alles met de mixer heel klein en giet het daarna door een zeef. Stel het in de koelkast. Vul het met 1 liter mineraalwater (met koolzuur) aan voordat het wordt geserveerd. Klaar is de heerlijke en dorstlessende limonade.

Passend daarbij...

omhoog
Trusted Shops Guarantee