Terug

Kleinbloemige Bloemkool Multi Head®

De witte bloemkool Multi-Head® PMHC927075 is iets heel bijzonders! De enkele bloemkoolplant ontwikkelt meerdere bloemen die ca. 12-15 groot worden.

 

Zaaien: voorkweken: februari-april

Ontkieming: 8-12 dagen bij 15-20° C

Afstand zaad: 50 cm

Afstand in de rij: 50 cm

Standplaats: zonnig - halfschaduw

Oogst: juni-september

 

Zaaien

Vlak zaaien op een diepte van 0,5-1 cm. Het zaad licht aanduwen en goed gieten. De bodem moet zonnig, vochtig en voedingsrijk zijn. Geen turf gebruiken. Vanaf maart tot juni in potjes verspenen.

Standplaats

De kleinbloemige bloemkool geeft de voorkeur aan een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Ze kunnen ook in potten van ca. 30 cm doorsnee op het balkon, het terras, in de kas, in een verhoogde kweekbak en natuurlijk in de groentetuin worden gekweekt

Verzorging

In de volle grond kunnen vanaf eind mei (na de laatste vorst) tot juni de jonge plantjes worden geplant. De plantafstand moet ca. 50x50 cm bedragen. Een voedingsrijke, humeuze en waterdoorlatende bodem is noodzakelijk.

Oogst

Een relatief korte kweekperiode maakt een vroege oogst mogelijk. De hoofdbloei stimuleert een tweede bloei en verhoogt daardoor de opbrengst.

Gebruik

Na de oogst kan de bloemkool enkele dagen koel en droog worden bewaard. De bloemkool smaakt gekookt of gegaard maar ook gebakken is het een genot.

Tip

De koolplanten kunnen door het gebruik van een gewasbeschermingsnet tegen ongedierte, zoals bladluizen, rupsen en aardvlooien, beschut worden. Het perk wordt direct na het planten met het net bedekt. Alle zijranden moeten bevestigd worden. Het gewasbeschermingsnet is waterdoorlatend en ook meststoffen kunnen worden gegeven. 

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee