Terug

Indian Mint (Satureja douglasii)

Indian Mint is oorspronkelijk afkomstig uit Californië en is daar onder de naam “Yerba Buena” bekend. Yerba Buena was in de 18e eeuw een vestiging waaruit het huidige San Francisco is ontstaan. Botanisch gezien is de indian mint geen munt maar verwant met het bonenkruid. De indian mint groeit gecontroleerd en woekert niet in uw tuin wat de munt wel doet. De bladeren leveren een heerlijk  fris spearmint  aroma. Met de tot 1,50 lange twijgen is ze uitstekend geschikt voor een hanging basket.

 

Verzorging

In de volle grond is een winterbescherming noodzakelijk. Aan te bevelen is het overwinteren op een lichte standplaats in huis bij ca. 10-15° C. Bij jonge plantjes is regelmatig snoeien aan te bevelen of ook de vertakkingen van de bovenste puntjes te ontdoen. Ze heeft een licht vochtige bodem nodig en moet regelmatig worden gegoten.

 

Gebruik

De oerbewoners van de westkust van de USA gebruikten de plant bij moeilijkheden met de spijsvertering, slapeloosheid, koorts, verkoudheid, artritis en tandpijn. Bij ons worden de verse en gedroogde blaadjes het liefst voor thee gebruikt. De uiterst groeikrachtige plant levert een grote hoeveelheid blaadjes op. 

Passend daarbij...

omhoog
Trusted Shops Guarantee