Terug

Hanging baskets

Gieten

De potten van de hanging baskets bevatten een relatief kleine hoeveelheid substraat, die snel uitdroogt, vooral wanneer de planten in groei zijn en grote hoeveelheden water opnemen. Bovendien is het substraat in bakken meestal warmer dan de bodem in de volle grond en droogt dus in de hitte sneller uit. Daarom is het belangrijk regelmatig ervoor te zorgen dat de aarde vochtig is.

Bemesten

Alle planten hebben voedingsstoffen nodig. In de handel zijn talrijke soorten van meststof verkrijgbaar: vooral voor bloemen of groenten. Volg altijd de instructies van de producent bij het bemesten. Vloeibare en oplosbare meststoffen in poedervorm ontwikkelen direct hun werking, omdat de planten deze snel kunnen opnemen. Maar omdat ze slechts voor korte tijd werken, is het belangrijk deze regelmatig te gebruiken.

Verzorging

Het verwijderen van uitgebloeide bloemen bij hanging baskets voldoet aan meerdere doeleinden: De planten zien er mooier uit en bovendien kan worden vermijden dat de planten hun energie voor de ontwikkeling van zaden in plaats van bloemen gebruiken. Daardoor wordt ook de groei van nieuwe scheuten begunstigt.

Passend daarbij...

omhoog
Trusted Shops Guarantee