Terug

Gekrulde peterselie

Peterselie is het meest gebruikte kruid in Duitse keukens. De gekrulde peterselie kan – alsook de platte peterselie – in de keuken veelzijdig worden gebruikt. Maar de platte peterselie heeft een iets intensiever en aromatischer smaak dan de gekrulde peterselie. Gekrulde peterselie wordt vooral voor het decoreren en versieren gebruikt.

Verzorging

Na gebruik in de keuken is het raadzaam de gekrulde peterselie in de volle grond op een lichte standplaats te planten. Zij komt noch met directe zon noch met stuwvocht overweg. De peterselie is een tweejarige plant en ontwikkelt in het tweede jaar witte bloemschermen. Daarna sterft ze meestal af.

Gebruik

Het is belangrijk gekrulde peterselie zo vers mogelijk te gebruiken, omdat ze bij het verhitten haar aroma en haar mooie groene kleur verliest. Peterselie wordt bijna voor alle pittige gerechten gebruikt. Gekrulde en platte peterselie bevat heel veel vitamine C en is daardoor een ideaal supplement voor onze voeding. Als een oud en nog steeds effectief huismiddeltje bij muggenbeten kunt u een paar blaadjes peterselie op de huid wrijven. Vers gesneden kan het keukenkruid enkele dagen in de koelkast in een glas met water worden bewaard. Ook het invriezen van de bladeren is mogelijk.

Passend daarbij...

omhoog
Trusted Shops Guarantee