Terug

Dwergchili (Capsicum annuum)

Een kleine chiliplant met een groeihoogte van slechts ca. 30 cm. Verbazend zijn de hangende vruchten, die ondanks de compacte groei een grootte van 12-14 cm hebben.

De planten zijn ideaal voor b.v. de vensterbank in de keuken, de eettafel of de tafel op het terras. Ze zijn een echte blikvanger. De rode, zeer scherpe chilipepers stimuleren de stofwisseling en begunstigen de vertering van vethoudende spijzen. Chili geldt als calorieën- en vetkiller. Bovendien activeert het de smaakpapillen, waardoor vooral zoete toetjes (zoals b.v. chocolade) nog beter smaken.

Gebruik

De vruchten zijn bijzonder geschikt voor de verse consumptie, maar kunnen ook luchtig worden opgehangen en gedroogd.
Recept voor tomaten-chili-dip: 200 g tomaten en 1 chilipeper in blokjes snijden, 2 teentjes knoflook fijn hakken, alles met 300 g yoghurt mengen en met zout en peper op smaak brengen.

Verzorging

Het is raadzaam elke 3 weken met een vloeibare BIO meststof te gieten. De dwergchili kan tezamen met andere planten in een gemengde pot groeien. Maar de chiliplant voelt zich ook in haar eigen pot op zijn gemak. Ze kan binnen in het huis bij minstens 15 ° C worden overwintert. In het volgende jaar ontwikkelt ze in mei / juni witte bloemen en vormt daaruit dan zelfstandig nieuwe vruchten.

 

omhoog
Trusted Shops Guarantee