Terug

Citroenstruik verzorgen

Tegen het eind van de 17e eeuw werd de citroenstruik ook in Europa ontdekt en in het begin vooral op grond van zijn aangename en zeer intensieve geur gewaardeerd. De citroenstruik, ook wel citroenverbena genoemd, verspreidt een heerlijke citroengeur als de plant wordt aangeraakt.

Gebruik

De vers geplukte blaadjes van de citroenstruik geven een heerlijke, verfrissende thee en verfijnen uw gerechten (desserts (puddings en ijsjes), salades, vis- en champignongerechten) en drankjes. De bladeren kunnen vers of gedroogd worden gebruikt, maar de smaak  is intensiever bij de verse bladeren. Ze kunnen ook vers in olie en azijn worden ingemaakt.

Verzorging

De citroenstruik gedijt op een warme, zonnige en windbeschutte standplaats in de tuin, op het balkon of terras. De meerjarige, tot ca. -5°C winterharde plant kan tot 150 cm hoog worden. Net als balkonplanten of potkruiden is het raadzaam ook de citroenstruik goed met voedingsstoffen te voorzien. Hoe vaker u de takken tijdens het seizoen oogst, door ze af te knippen, hoe beter is het voor het uiterlijk van de plant. Voor de eerste vorst moet de citroenverbena krachtig worden teruggesnoeid.

omhoog
Trusted Shops Guarantee