Terug

Citroenbasilicum verzorgen

Een geweldige basilicum met een zeer frisse, citroenachtige aroma. Het is een echte verrijking in het spectrum van de verschillende soorten basilicum. U kunt het uitproberen, uw salade krijgt een frisse smaak.

Verzorging

Het citroenbasilicum wordt ca.  40 cm hoog en is niet winterhard. Het geeft de voorkeur aan een warme, beschutte en zonnige standplaats. Basilicum heeft veel warmte en licht nodig, waarbij temperaturen van minstens 10-15 ° C en warmer noodzakelijk zijn. Let op dat er geen stuwvocht ontstaat. Vanaf juli ontwikkelt de plant licht paarse bloemen. Het is raadzaam deze te verwijderen om de groeikracht en het aroma  van de basilicum te bewaren. U kunt de bloemen ook goed als snijbloem in een vaas zetten.

Gebruik

Het citroenbasilicum wordt vers of bevroren gebruikt. Het heeft een bijzonder zoete en fruitige aroma, die bijzonder goed past bij ijs, desserts en sorbets. Maar ook in stevige kruidensauzen, zoals in pesto’s en op pizza, is het basilicum heel geliefd. Wij adviseren de basilicumblaadjes eerst vlak voor het gebruik van de stelen te plukken. Niet meekoken, maar slechts even verwarmen. U kunt het voor de winter heel goed invriezen of in azijn resp. olie inmaken.

 

Trusted Shops Guarantee