Terug

Citroen chili verzorgen (Capsicum baccatum ‘Lemon Drop‘)

De naam citroen chili komt niet alleen van de gele fruchtkleur. Het aroma van de vruchten is scherp, maar niet branderig scherp en heeft een fruitig-citroenachtige smaak. Ze zijn zeer geliefd bij chili fans. De vruchten hebben echter een scherpte van ca. 30.000 skoville en het is raadzaam bij de consumptie voorzichtig te voelen wanneer u de draaglijke en gewenste dosis heeft bereikt. De vrucht is ca. 6-10 cm lang en heel smal. De onrijpe vruchten zijn groen, volrijp dan felgeel. De soort 'Lemon Drop' is een bijzonder winstgevende soort. Een plant kan tot aan 80 vruchten ontwikkelen.

Verzorging

Citroen chili’s worden op grond van hun citroenachtige scherpte vers voor het kruiden van spijzen gebruikt. De dunwandige vruchten zijn ook ideaal om te worden gedroogd. De gedroogde chilipepers worden fijn geraspt en tot een optisch zeer aantrekkelijke gele chilipoeder verwerkt. Deze kan natuurlijk ook worden gemengd met het rode chilipoeder.

Gebruik

Na ontvangst kunt u de plant in een kuip of grote bloempot met een diameter van ca. 30 tot 40 cm inplanten. Zij groeit ca. 1,50 m hoog en vertakt zich goed. In principe geldt voor alle chiliplanten: hoe warmer de standplaats, hoe beter voor de plant. Ze hebben relatief veel meststof nodig. Dus is het raadzaam elke 2 weken met een vloeibare bio-meststof te gieten of hoornspaanders in het substraat (bodem) in te mengen. De plant is meerjarig maar niet winterhard. Dus is het belangrijk deze binnen in het huis op een warme en lichte standplaats te overwinteren.

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee