Choco Munt (Mentha x piperita)
Als eerste Europeeërs gaven de Engelsen de munt een plaats in de keuken. Ze gebruikten ze in ijs, desserts, ontdekten choco munt en andere pepermunt bonbons. Eventueel, geïnspireerd door de indische chutneys ontstond de engelse muntsaus.
Gebruik
Een unieke muntsoort met een choco en pepermunt aroma. Ideaal om te decoreren of om desserts en cocktails op smaak te brengen. Een muntíjs met gehakte bladeren is een culinaire verrassing en in salades zorgt de munt voor een ongewoonlijke aroma. Verzorging:
• De munt is meerjarig en winterhard.
• Ze heeft een halfschaduwachtige tot zonnige standplaats nodig.
• Alle 4 weken bemesten.
Recepttip
Munt likeur:
Ca. 300 g blaadjes van de choco munt met 0,5 liter kokend water opgieten. Het muntwater af laten koelen en 1 liter 90% ethylalcohol (C2H5OH) en 500 gram suiker toevoegen. Een week laten trekken en filteren. Met een levensmiddelkleur groen kleuren.