Terug

BIO Struiktomaat

De struiktomaat vormt veel lange takken met daaraan kleine, zoete, pruimvormige vruchten. De vruchten zijn uiterst bestand tegen het openbarsten en bevinden zich aan de buitenkant van de plant die daardoor gemakkelijk te oogsten zijn. Ze heeft een zeer compacte groei. De struiktomaat is een echte beginnerstomaat omdat er niet gediefd hoeft te worden. Ze is bovendien bestand tegen de valse meeldauw. De kleine vruchten zijn lekker in een bonte salade of als snack tussendoor.

Verzorging

De plant is goed geschikt in een kuip of hanging basket. De struiktomaat wordt zonder dat deze wordt opgebonden ca. 60 cm hoog en 100 cm breed.

Het is erg belangrijk om de tomatenplant veel water te geven. Hoe meer water hij krijgt, des te sappiger, rijper en voller de tomaten zullen worden. Op het moment dat de tomaten rood beginnen te verkleuren, moet er minder water worden gegeven. Als u de watertoegift zou doorzetten, barst de tomaat en wordt hij absoluut smakeloos.

Gebruik

De struiktomaat vormt veel kleine zoete vruchten, die zeer aromatisch zijn en veelzijdig kunnen worden gebruikt. Bv. als mozarella sticks, gemarineerd, op pizza of als quiche. Struiktomaten zijn een echte streling voor de tong.

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee