Terug

BIO-Pesto-Basilicum

Het bekende „Pesto alla Genovese“ bevat oorspronkelijk basilicum gemengd met pijnboompitten, knoflook, olijfolie en parmezaanse kaas. Internationaal bekend werd “Pesto” na een in 1944 gepubliceerd artikel in de New York Times, die deze pasta voor het eerst in de USA noemde en verder in 1946 door een door Angelo Pellgrini in de Sunset Magazin gepubliceerd recept. Beroemd werd de Pesto echter pas laat in de 20e eeuw toen Frank Sinatra zijn gezicht voor een reclamecampagne ter beschikking stelde.

 

Verzorging

Pesto-Basilicum  geeft de voorkeur aan een losse bodem en een beschutte en zonnige standplaats. Temperaturen van tenminste 10-15° C en warmer zijn noodzakelijk. Stuwvocht moet worden vermeden.

 

Gebruik

Het Pesto-Basilicum is een mix van groene en rode basilicum en is uitstekend geschikt om Pesto te maken. Het wrodt vers of gedroogd gebruikt. Het past echter ook uitstekend bij verse salades, pastagerechten, groente- en vleesgerechten. Maar ook in gekruide sauzen en op pizza. Basilicum  werkt  verzachtend op de maag en wekt de eetlust op. Bovendien bevordert het de spijsvertering en de stofwisseling. De basilicumblaadjes moeten net voor het gebruik van de steeltjes worden geplukt en niet worden meegekookt.

Passend daarbij...

omhoog
Trusted Shops Guarantee