Terug

BIO Echte Thee onderhouden

Houdt u van thee? Dan pluk hem in uw eigene tuin! Dit is namelijk de originele theeplant, die ook in de bekende theeregio's Assam, Darjeeling en Ceylon wordt geteeld. Het is raadzaam de jonge fijne topscheuten met ca. 3 bladeren af te plukken. U kunt de enkele bladeren in de zon laten drogen en daarna luchtdicht inwikkelen of direct 4-6 bladeren voor uw eigene thee gebruiken. Als u de thee 2-3 minuten laat trekken, heeft deze een opwekkende effect en bij meer dan 5 minuten een rustgevende effect.

Gebruik

U kunt een paar jonge theebladeren van de theeplant oogsten, waarbij u van de twee jongste scheuten en de bladknop bijzonder hoogwaardige thees kunt winnen. Laat de bladeren op een zonnige plek drogen totdat ze zacht worden. Aansluitend kunt u meerdere theebladeren naar een bol oprollen. De celmembraanen worden onder de druk gebroken, het sap van de cel vloeit uit en verbindt zich met zuurstof. Daardoor begint de fermentatie. Tegelijkertijd wijzigt zich de groene bladkleur door oxidatie langzaam naar een bruine koperrood. U kunt de bladeren van de theeplant ca. twee uur lang in de oven bij 80 ° C leggen en deze daarna nog een verdere dag in de kamer laten drogen. Dan een kleine hoeveelheid van de bladeren met 100° hete water erop gieten en klaar is uw eigene zwarte thee!

Verzorging

In een pot geplant is de theeplant in de zomer bijzonder geschikt voor het balkon of het terras. Het is raadzaam de theeplant licht en vorstvrij in het huis of de serre te overwinteren, omdat ze bij ons slechts als beperkt winterhard geldt.

Passend daarbij...

omhoog
Trusted Shops Guarantee