Terug

BIO Citroen chili ‘Milder Spiral’ verzorgen

Deze chilipeper is een traditionele Hongaars-Oostenrijkse peperoni soort. Het is zeer winstgevend en overtuigt met een lichte scherpte. De tot aan 20 cm lange, spiraalvormige chilipepers rijpen van groen over geel en oranje naar een diepe rood af en zijn daardoor optisch een echte attractie op het terras en het balkon.

Gebruik

De milde spiraalvormige chilipepers zijn uitstekend geschikt om ze in te maken. Maar ze kunnen ook zoals gewone paprika’s worden gegeten en toebereid. Tip: De spiraalvormige chilipepers zijn al erg smakelijk in de geelgroene staat.

Verzorging

De milde chili geeft, zoals andere chiliplanten, de voorkeur aan een bijzonder warme en zonnige standplaats. Indien mogelijk is het raadzaam de plant tegen regen en vooral tegen wind te beschermen. De chili is perfect om in een pot te kweken, want een pot kan makkelijk onder een beschermend saillant of een luifeldak worden geplaatst. Belangrijk is een gelijkmatige bodemvochtigheid en een goede bemesting. De spiraalvormige chilipepers kunnen tussen augustus en oktober worden geoogst. Hoe meer de chilipepers rijpen, hoe pikanter zijn ze. Belangrijk is een voedselrijke en doorlaatbare bodem, dus adviseren wij deze direct bij het planten met hoornmeel of compost aan te vullen.

Passend daarbij...

omhoog
Trusted Shops Guarantee