Terug

BIO Chili “Bullhorn” (Capsicum annuum)

Bullhorn-Chilis zijn milde peperonies met zeer grote vleesachtige vruchten, die door zijn omvang op de hoorns van een stier lijken. Zij zijn ideaal voor pittige salades en voor de barbecue, maar kunnen ook goed worden ingemaakt. Een zeer vroege oogst van de lichtgroene vruchten is al vanaf begin juli mogelijk. Later verkleuren deze naar rood. Met een scherpte van 2.500 – 3.000 scoville geldt deze chili meer als zoete paprika die ook lekker is om te vullen.

 

Verzorging

De plant kan in een pot met een doorsnee van ca. 30-40 cm worden geplant. Hij wordt ca. 1.20 m hoog en vertakt goed. Over het algemeen geldt bij chili’s dat hoe warmer de standplaats , hoe beter de plant gedijt. Hij heeft nogal veel meststof nodig – daarom alle 2 weken met een vloeibare bio meststof gieten of hoornspaanders o.i.d. door het substraat mengen.

 

Gebruik

Bij deze milde chili soort wordt niet, zoals anders gebruikelijk, een deel van de chili gebruikt, maar hier kan de hele vrucht worden verwerkt. De chili kan net als een paprika worden behaneld. De vruchten zijn goed geschikt voor bv. een pittige salade, voor de barbecue en ook om te vullen. Ze kunnen groen worden geoogst, maar zijn rood veel aromatischer.

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee