Terug

Asperges “Vita Green®” (Asparagus officinalis)

“Vita Green ® " is een nieuwe manier om asperges te kweken in de tuin.. De planten worden in een grote pot vakkundig voorgekweekt en kunnen het hele jaar door worden geplant.
 

Standplaats

Kies een onkruidvrije en zonnige plek voor uw asperges. Bomen en struiken mogen geen schaduw veroorzaken. Een zandige, diepgrondige bodem is uiterst geschikt om witte asperges te kweken. Groene asperges kunnen worden gekweekt op iets zwaardere gronden, omdat de asperges bovengronds worden geteelt. Een goede waterhuishouding is erg belangrijk voor de gezondheid van de planten. Zorg ervoor dat de planten geen stuwvocht krijgen. Wanneer u organische mest gebruikt (bijv. koemest), moet u in ieder geval een jaar voor het planten de laaste keer mesten (met stro). De stalmest moet goed verrot zijn, zodat er geen bodemverdichting door stro of turfstrooisel ontstaat. Voordat u de asperges plant moet de bodem veel voedingsstoffen bevatten. Zorg ervoor dat de meststof veel magnesium bevat, de pH waarde moet op een waarde van 5,5 tot 6,5 liggen. In zure gronden, moet er kalk (calciumcarbonaat) aan de bodem worden toegevoegd.
 

Planten

Planten uit de pot nemen en planten. Afstand tussen de planten 25-40 cm, afstand tussen de rijen 1,20 m.

 

Verzorging

De grond vrij van onkruid houden.Het eeste jaar alle scheuten laten groeien en in dat jaar nog niet oogsten. Verwijder het oude loof na de eerste vorst.

 

Oogsten

Bij het planten in het voorjaar mag in hetzelfde jaar niet worden geoogst, omdat de planten eerst sterk moeten worden en de voedingsstoffen in de wortels moeten worden opgeslagen. Bij het planten in de herfst kan het jaar erop van april tot en met 21 juni worden geoogst. Laat na deze datum het kruid groeien. Groene asperges op een lengte van ongeveer 25 cm boven de grond af knippen.
 

Onze tip

De asperge is een Asparagusplant en daardoor een zeer decoratieve plant met een hoogte van 1,20 meter. Het is een echte blikvanger in de tuin. Het asparaguskruid kunt u ook gebruiken in boeketten.
 

Trusted Shops Guarantee