Terug

Ananas munt

De wit-bonte blaadjes verspreiden een aangenaam zoet aroma. Het doet denken aan een rijpe ananas oftewel aan rijpe tropische vruchten. Het typische mentholaroma van de munt is zwak voorhanden. De vers geplukte blaadjes zijn bijzonder aromatisch.

De geur- en sierplant groeit in een pot, op het balkon of in de tuin. Ze is erg geliefd als decoratieve geurhaag in een boerentuin. De groei is niet zo sterk als bij andere muntsoorten.


Gebruik

Vanwege haar geringe mentholgehalte samen met een zoet-fruitig aroma is de ananas munt uitstekend geschikt voor slasauzen, soepen, bowl, cocktails en desserts. Ook kan er een heerlijke milde thee van worden gekookt.


Verzorging

• De ananas munt is winterhard, stelt weinig eisen en is gemakkelijk te verzorgen.
• De ideale standplaats is zonnig tot halfschaduwachtig. Regelmatig oogsten en terugsnoeien houdt de plant in vorm.
• Alle 2 maanden hoornspaan of een vergelijkbare meststof in de grond inharken.


Receptidee

Citroengelei met ananas munt: 9 citroenen uitpersen tot u ca. 750 ml sap heeft. Dan ca. 30 blaadjes van de ananas munt, 500 g suiker en 1 pakje geleipoeder goed mengen en in een pot al roerend aan de kook brengen. 4 minuten laten koken. Daarna in glazen potjes gieten, dichtdraaien en 5 minuten op het deksel laten staan. Vervolgens 48 uur in de koelkast bewaren zodat de massa kan geleren.

Trusted Shops Guarantee