Terug

Aardappelen kweekzak

Elke kweekzak is geschikt voor 3 plantaardappelen of 4, als aan kleinere aardappelen de voorkeur wordt gegeven. Als u de 3 kweekzakken telkens met een afstand van 4 weken beplant, kunt u langer oogsten.


Verzorging

Kiem de plantaardappelen voor in bv. een eierschaal op een lichte, koele (maar vorstvrije) standplaats, tot de scheuten ca. 2-3 cm lang zijn. Dit duurt ongeveer 4 weken. Voor elke kweekzak heeft u ca. 40 liter goede potgrond nodig. Vul de kweekzak 10 cm diep met aarde. De aarde moet vochtig worden gehouden, maar niet doornat. Als de scheuten dan verdere 7 cm groter zijn gegroeid, nogmaals met aarde bedekken en alleen de puntjes eruit laten komen. De aarde verder vochtig houden. Herhaal dit proces, tot de aarde en de scheuten 3 cm onder de rand staan. Als de aarde zich in de kweekzak uitbreidt en de bladeren zichtbaar worden, wekelijks met een kaliumhoudende, stikstofarme vloeibare meststof (bv. Gabi meststof voor fruitbomen, art.nr. 3348) bemesten.

Bij vorstgevaar de kweekzak met een vlies bedekken, tot de vorst voorbij is. Als de planten kleine witte of rose bloemetjes laten zien, zijn de aardappelen rijp om te oogsten. Graaf de eerste aardappelen uit om dit te onderzoeken. Oogst dan keer op keer of schut de zak in zijn geheel uit. Om grotere aardappelen te krijgen kunt u nog een paar weken verder bemesten en gieten.

Passend daarbij...

omhoog
Trusted Shops Guarantee