Terug

Courgette

Courgette bestaan er in talrijke vormen en kleuren. De bekendste is vermoedelijk de komkommerachtige 15-20 centimeter lange courgettesoort, die overal te koop is. De teelt van courgettes is makkelijk en zeer dankbaar, omdat de oogst meestal zeer winstgevend is.

Standplaats

Courgettes groeien het best op een goed doorlaatbare en humusrijke bodem. Ze houden van de warmte en geven daarom de voorkeur aan een zonnige standplaats in de tuin. Bij het kiezen van de juiste standplaats is er op te letten dat courgetteplanten veel ruimte nodig hebben. Door de heel grote bladeren bereikt de plant snel een grote omvang. Per courgetteplant is het dus raadzaam een afstand van minstens 80 cm in te plannen.

Verzorging

Het is aan te bevelen de courgetteplanten regelmatig te gieten en met compost te verzorgen. Ideaal is ook een laag mulch rond de planten te verdelen. Hierdoor kunt u de groei van ongewenst onkruid te voorkomen en de bodem kan het vocht langer bewaren, waarvan de courgetteplant profiteert. Ook de vruchten profiteren van de laag mulch. Vruchten, die direct op de grond liggen, worden namelijk door de mulch tegen te veel vocht en daardoor tegen verrotting beschut.

Oogst

Afhankelijk van de soort kunnen de eerste courgettes reeds na 6-8 weken worden geoogst. De vruchten zijn oogstrijp zodra ze een lengte van ca. 20 cm hebben bereikt. Het is raadzaam de courgettes niet groter te laten groeien, omdat te grote courgettes niet meer zo mals zijn. Als u de vruchten regelmatig oogst, ontwikkelen zich altijd nieuwe bloemen, die snel vruchten vormen. Het regelmatige oogsten verhoogt dus de opbrengst.

Passend daarbij...

omhoog
Trusted Shops Guarantee