Terug

Zuilkers

De soorten aan zuilkersen groeien mooi slank en zuilvormig en zijn daarom ideaal voor potten op het balkon en terras en voor kleine tuinen. Door het snoeien van de zuilkers in het voorjaar of de zomer (afhankelijk van de kersensoort) behoudt ze jarenlang zijn typische decoratieve zuilvorm. Als u de zuilkers gaat snoeien en goed verzorgen, zou u daarna met een rijke oogst worden beloond.

Zuilkers verzorgen en snoeien

De zuilkers stelt weinig eisen, maar draagt meer regelmatig en ook grotere vruchten, als ze wordt bemest, gemulcht, gesnoeid en gegoten. Als u de zuilkers in een pot plant, adviseren wij een zanderige, kleiachtige grond te gebruiken. Na de oogst zou de kers worden gesnoeid, waarbij alle zijscheuten moeten worden ingekort tot 2-3 ogen. Deze scheuten ontwikkelen zich nog in hetzelfde jaar tot vruchthout. Bovendien is het raadzaam zwak hout te verwijderen en de hoofdtak aan te knippen, indien deze is uitgedroogd.


De bevruchting gebeurt door wind en bijen. Indien er in de buurt vele fruitbomen staan, is het meestal niet nodig om een bevruchter te planten, omdat er wordt ervan uit gegaan dat er een geschikte pollengever erbij is.

Kersen: Op enige nieuwe soorten na, zijn de meeste zoete kersen niet zelfbestuivend en zijn  dus aangewezen op de bemesting door andere soorten.

Morellen zijn zelfbestuivend en hebben dus geen bevruchter nodig.

Kers

 

Artikelnummer

Soort

Bevruchter

4518

Zuilkers 'Garden Bing®', 1 plant

zelfbestuivend

4783

Zuilkers 'Stella', 1 plant

zelfbestuivend

4570

Zuilkers Sylvia® (art.nr. 4553) & Helena® (art.nr. 4565), 2 planten

bevruchten elkaar

4565

Zuilkers 'Helena®', 1 plant

Zuilkers 'Sylvia®' (art.nr. 4553)

4553

Zuilkers 'Sylvia®', 1 plant

Zuilkers 'Helena®' (art.nr. 4565)

Passend daarbij...

omhoog
Trusted Shops Guarantee