Terug

Zuilfruit

De zuilfruitsoorten groeien mooi slank en zuilvormig en zijn daarom ideaal voor bakken op balkons en terrassen en voor kleine tuinen. Door het zuilfruit in het voorjaar of de zomer te snoeien (afhankelijk van de fruitsoort), behoudt deze boomvorm jarenlang zijn typische, decoratieve zuilvorm. Als u het zuilfruit snoeit en goed verzorgt, wordt u beloond met een rijke oogst. Het zuilfruit houdt van een zonnige tot gedeeltelijk schaduwrijke standplaats. De meerjarige, winterharde fruitbomen zijn ook geschikt als kuipplant; in de volle grond plant u ze op een afstand van 60-80 cm.

Zuilfruit verzorgen en snoeien

Zuilappel Braeburn: Snoeien is alleen nodig als de zijscheuten te lang zijn, dan worden alle zijscheuten halverwege / eind juni ingekort tot 2-3 ogen. Deze scheuten ontwikkelen zich in hetzelfde jaar tot vruchthout. Zuilappel Braeburn heeft een bestuiver nodig, zoals Gala (Art.No.: 4790), Golden Delicious (Art.No.: 4782), Elstar of Idared. De bevruchting vindt plaats door wind en bijen. Als er veel fruitbomen in de buurt staan, is het meestal niet nodig om een ​​bestuiver te planten, aangezien men kan aannemen dat er stuifmeel wordt afgegeven.

Zuilpeer Doyenné du Comice: Zomersnoei midden / eind juni, alle zijscheuten worden ingekort tot 2-3 ogen. Deze scheuten ontwikkelen zich in hetzelfde jaar tot vruchthout. Zuilpeer Doyenné du Comice heeft een bestuiver nodig, zoals Conference (Art.No.: 4801), Concorde (Art.No.: 4515), Gute Luise en Williams Christ. De bevruchting vindt plaats door wind en bijen. Als er veel fruitbomen in de buurt staan, is het meestal niet nodig om een ​​bestuiver te planten, aangezien men kan aannemen dat er stuifmeel wordt afgegeven.

Zuilkers Stella: Het is niet veeleisend, maar draagt ​​vaker grotere vruchten als het wordt bemest, gemulcht, gesnoeid en gegoten. Gebruik voor het planten in potten zanderige leemachtige grond. Na de oogst vindt een zomersnoei plaats waarbij alle zijscheuten worden ingekort tot 2-3 ogen. Deze scheuten ontwikkelen zich in hetzelfde jaar tot vruchthout. Bovendien moet zwak hout worden verwijderd en moet de hoofdscheut worden gesnoeid, als deze is uitgedroogd. Zuilkers Stella is zelfvruchtend.

Trusted Shops Guarantee