GRATIS verzending vanaf € 49,- bestelwaarde*! NAAR DE KORTINGSCODE

GRATIS verzending vanaf € 39,- bestelwaarde*! NAAR DE KORTINGSCODE

Terug

Zuilfruit snoeien en verzorgen

De zuilvormige fruitsoorten groeien slank en zuilvormig en zijn daarom ideaal voor in potten op balkons en terrassen en voor kleine tuinen. Door het zuilfruit in het voorjaar of de zomer te snoeien (afhankelijk van de fruitsoort) behoudt deze boomvorm jarenlang zijn typische, decoratieve zuilvorm. Als u het zuilfruit op de juiste manier snoeit en verzorgt, wordt u beloond met een rijke oogst. Het zuilfruit houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. De meerjarige, winterharde fruitbomen zijn ook geschikt als potplant, buiten dienen ze geplant te worden op een afstand van 60-80 cm.

Zo zuilfruit verzorgen en snoeien

Zuilappel Braeburn: Snoeien is alleen nodig als de zijscheuten te lang zijn, dan worden alle zijscheuten half/eind juni ingekort tot 2-3 ogen. Deze scheuten ontwikkelen zich in hetzelfde jaar tot vruchthout. Zuilappel Braeburn heeft een bestuiver nodig, zoals bevruchter Gala (Artikelnr.: 4790), zuilappel Golden Delicious (Artikelnr.: 4782), Elstar of Idared. Bestuiving gebeurt door wind en bijen. Als er veel fruitbomen in de buurt staan, is het meestal niet nodig om een ​​bestuiver te planten, aangezien men ervan uit kan gaan dat er een geschikte stuifmeeldonor aanwezig is.

Zuilpeer Doyenné du Comice: Zomersnoei medio/eind juni, alle zijscheuten worden ingekort tot 2-3 ogen. Deze scheuten ontwikkelen zich in hetzelfde jaar tot vruchthout. Zuilpeer Doyenné du Comice heeft een bestuiver nodig, zoals bevruchter peer Conference (art.nr.: 4801), zuilpeer Obelisk (art.nr.: 4515), Gute Luise en Williams Christ. Bestuiving gebeurt door wind en bijen. Als er veel fruitbomen in de buurt staan, is het meestal niet nodig om een ​​bestuiver te planten, aangezien men ervan uit kan gaan dat er een geschikte stuifmeeldonor aanwezig is.

Zuilkers Stella: Ze is niet veeleisend, maar draagt ​​regelmatiger en meer fruit als ze wordt bemest, gemulleerd, gesnoeid en gegoten. Gebruik bij het planten in potten zand-leemgrond. Na de oogst vindt een zomersnoei plaats, waarbij alle zijscheuten worden ingekort tot 2-3 ogen. Deze scheuten ontwikkelen zich in hetzelfde jaar tot vruchthout. Bovendien moet zwak hout worden verwijderd en moet de hoofdtak worden doorgezaagd als deze is opgedroogd. Zuilkers Stella is zelfbestuivend.

Zuilpruim Black Amber: Snoei deze zuilvormige vrucht in juni, alle zijscheuten zijn ingekort tot 2-3 ogen. Deze scheuten ontwikkelen zich in hetzelfde jaar tot vruchthout. Zuilpruim Black Amber is zelfbestuivend.

omhoog
Trusted Shops Guarantee