Terug

Vitafit®-Bessen (Schisandra chinensis - Wu Wei Zi)

Schisandra chinensis wordt ook de vrucht van de „5 smaakrichtingen“ genoemd en werd al in de late  Han-Dynastie meer dan 2000 jaar geleden gekweekt. De vrucht smaakt een beetje zuur, maar ook zoet, zout, pittig met een mild aroma.

De rode bessen hangen aan lange trossen, zoals bij de rode bessen en kunnen vanaf september/oktober geoogst. Zij bloeit en geeft vruchten in het 2e standjaar.

Het is een klimplant die tot wel 8 meter hoog kan worden. De bloemen zijn roze, die een heerlijke aromatische geur verspreiden.

 

Verzorging en standplaats

De attractieve klimplant wordt in de volle grond geplant en kan voor het begroenen van pergola’s, rankhekken en spalieren worden gebruikt. De vruchten zijn in de late zomer een decoratief sieraad. De schisandra gedijt het beste op een zonnige standplaats. Ze is winterhard tot -30° C.

 

Gebruik

Van de kleingehakte, gedroogde blaadjes kunt u een thee maken die enkele uren moet trekken. Ook van de gedroogde bessen kan een thee worden gemaakt, die minstens 12 uur moet trekken. U kunt de bessen ook zo eten of tot  jam, gelei, sap of siroop verwerken.

 

Trusted Shops Guarantee