Terug

Tayberry

Tayberry is een kruising tussen een braam en een framboos, die werd gekweekt door Derek Jennings en David Mason in het Schotse Crops Research Institute in Invergowrie. De naam Tayberry heeft dus niets te maken met Thailand, maar het is afgeleid van de Tay-de langste rivier in Schotland.

De vruchten zijn zeer lang en donker rood. De smaak is zoet-zuur en aromatisch en doet denken aan frambozen. De groeiwijze lijkt op die van de bramen. Bij de Tayberry ontstaan net zoals de braaam, lange uitlopers die opgebonden moeten worden. De uitlopers hebben vergelijkbare stekels als bij de bramen.

 

Standplaats

De Tayberry stelt weinig eisen aan de bodem, maar verdraagt geen stuwvocht. De Tayberry geeft de voorkeur aan een standplaats in de de volle zon of halfschaduw.

 

Verzorging

De verzorging is precies hetzelfde als bij frambozen of bramen. De Tayberry benodigt een klimhulp. Na de oogst in de zomer moeten de geoogste zijtakjes worden verwijderd. De nieuwe scheuten moeten worden opgebonden. Aleen de 5-6 sterkste scheuten opbinden, de rest van de scheuten verwijderen. De opgebonden scheuten krijgen het jaar daaarop vruchten.
 

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee