Terug

Szechuanpeper (Zanthoxylum simulans) Verzorging

De Szechuanpeper is een tot -20° C winterharde boom/struik, die inheems in Azië is. Hij is niet verwant met de zwarte peper. De geslachtsnaam kan met „geelhout“ vertaald worden en beschrijft hiermee één van de karakteristieke kenmerken van de planten.

 

Verzorging

De robuuste en weinig eisen stellende Szechuanpeper, ook bergpeper of Chinese Peper genoemd kan 4-6 meter hoog en breed worden, kan probleemloos gesnoeid worden en op deze manier ook kleiner gehouden worden. In mei siert de boom zich met mooie, gele bloemen. Zelfbestuivend. Szechuanpeper kan ook goed in een pot staan en is daarmee prima geschikt voor het balkon en terras.

 

Gebruik

De aromatisch geurende blaadjes en bessen zijn geschikt voor consumptie. Vanaf eind september worden de 2-3 mm grote vruchten geoogst, als kruid gedroogd en het zaad eruit gehaald. De gemalen of geroosterde vruchtschillen van de Szechuanpeper (Zanthoxylum simulans) geven uw gerechten een aromatische, citroenachtig-scherpe smaak en kunnen in vele recepten worden gebruikt. De bladeren zijn aromatisch en worden net als een laurierblaadje in soepen of sauzen meegekookt. Ze kunnen ook als thee worden gezet. 

Trusted Shops Guarantee