Terug

Solidora

Standplaats

Solidora voelt zich op een halfschaduwachtige standplaats zoals de oost-, west- of noordkant het prettigst. Op deze plaats blijven de bloemen het langst, zeker als deze ook beschut zjin tegen de wind.

 

Verpotten

Als de plant een hoogte van 100 cm heeft bereikt is het belangrijk de plant in een kuip van minstens 12 liter inhoud te plaatsen. 

 

Verzorging

Doordat de solidora een sterk groeiende plant is, heeft deze ook een grote behoefte aan voeding. Daarom is het aan te raden in het gietwater regelmatig een vloeibare meststof toe te voegen of te bemesten met een langdurige meststof (gebruiksaanwijzing in acht nemen)

Als de takken een hoogte van 80 cm hebben bereikt, moeten deze worden opgebonden. De bloeiperiode begint normaal gesproken vanaf begin augustus en houdt aan tot de eerste vorst. Zo mogelijk de uitgebloeide bloemen verwijderen voordat de zaadvorming inzet. Voor de vorming van een nieuw bladrozet is voldoende voeding noodzakelijk.  

 

Overwinteren

Solidora is een meerjarige vaste plant. Na de bloeiperiode in november moeten de bloemstengels worden gesnoeid, tot op de hoogte van het nieuwe bladrozet (hieruit groeien de nieuwe bloemstengels).

Op een windbeschutte plaats verdraagt de plant temperaturen tot -14 ° C (afdekken met dennentakken, vlies, licht doek). Belangrijk hierbij is dat het water goed kan weglopen omdat anders de wortel kan verrotten. De pot zelf kan bv. door het inpakken met jute, styropor enz. Beschermd worden.

omhoog
Trusted Shops Guarantee