Terug

Pruimikoos® verzorging

Deze spectaculaire nieuwe soort is een kruising van pruim en abrikoos - vandaar de naam! De twee populaire fruitsoorten zijn nu gecombineerd in één vrucht. De pruimikoos® is de nieuwe smaakbeleving voor uw boomgaard: sappig als pruimen en zoet als abrikozen. Topplezier dankzij jarenlang  veredelingswerk! Deze vrucht bestond nog niet!

Voor de oogst in de nazomer zit de kleine boom vol heerlijke vruchten. Een smaakbelevenis voor het hele gezin en een echte verrassing voor alle fruitkenners! Gemakkelijk te verzorgen! Resistent tegen vorst en ziektes. Ook perfect voor kleine tuinen!

 

Zorg & standplaats:

De grond moet doorlatend, diep, warm en vochtig zijn. Vooral leemachtige zandgronden met veel humus zijn in het voordeel. Natte en koude bodems en zandgronden zijn ongeschikt. De standplaats moet zonnig tot halfschaduwrijk zijn, in tegenstelling tot de abrikoos heeft de pruimikoos® geen beschutte standplaats nodig. Het hout is ook niet erg gevoelig voor vorst.

 

Irrigatie:

Zorg er altijd voor dat de wortels voldoende vocht krijgen, anders laat de boom de vruchtknoppen vallen. Dit is vooral belangrijk tijdens de bloei, vruchtvorming en vruchtontwikkeling.

 

Bemesten:

Bemesten met hoornkrullen en veel compost, de boom heeft een hoge voedingsbehoefte. Overmatige bemesting met stikstof moet worden vermeden.

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee