Terug

Mirakelbes (Synsepalum dulcificum)

De mirakelbes, ook wonderbes,Magic-Berry, Wonder-fruit of Miracle-bes genoemd, is een echte rariteit. De bessen bevatten miraculin, een actief glycoproteïne molecuul wat ervoor zorgt dat na het eten van deze rode wonderbessen, zure, scherpe en bittere dingen zoet smaken! Zelfs bij citroenen en rabarber is dit het geval! Het lijkt wel een wonder! Dit effect houdt tussen 15 minuten en 2 uur aan, afhankelijk van wat u heeft gegeten!
De plant groeit als een compacte dichte struik met altijdgroene glanzende bladeren. In de zomer komen er mooie kleine witte bloemetjes aan de plant, waaruit enkele weken later tot 3 cm lange ovale glimmende rode bessen ontstaan.


Standplaats/ verzorging

De mirakelbes staat het liefst op een plek in de halfschaduw of zon. De plant kan ook probleemloos in een pot worden gezet en op vorstvrije dagen buiten staan. Het is ook mogelijk de plant het gehele jaar door als kamerplant te houden, zo mogelijk op een lichte standplaats. Maandelijks bemesten met een langdurige meststof is aan te raden. De plant overwintert het beste op een lichte plek bij ca. 15°C.

 

Waterbehoefte

De plant heeft het hele jaar door een constante vochtigheid nodig.

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee