Terug

Mexicaanse blauwe bes ‘Blutini’ (Fuchsia arborescens)

Dit nieuwe soort is tegelijk een sier- en een nuttige plant! De hele zomer door siert zich de groenblijvende fuchsia-soort (Fuchsia arborescens) met imposante, decoratieve, roze / lavendelkleurige bloemschermen en wordt daardoor een exotische blikvanger in de pot op het balkon, het terras en in de tuin. In de herfst ontwikkelt zich een groot aantal aan blauwpurperen, zoete, eetbaare vruchten, die optisch en qua smaak laten denken aan bosbessen. De bloemen zijn ook eetbaar en kunnen worden gebruikt om salades en desserts te garneren.

Standplaats

Blutini houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke, windvrije standplaats met een humeuze, goed doorlaatbare bodem. Ze is ook geschikt als potplant.

Verzorging

In de zomer gelijkmatig vochtig houden en regelmatig 1-2 keer per maand met een vloeibare meststof voor bloeiende planten bemesten. In het late najaar de uitgeplante planten tegen vorst beschermen. Planten, die in een pot werden geplant, kunnen vorstvrij in een lichte kamer worden overwinterd.  

Gebruik van de vruchten

De vruchten hebben een zoete smaak en lijken bosbessen. Ze kunnen heel goed voor jam of sap worden gebruikt en zijn ook zeer lekker met kwark of yoghurt.

Passend daarbij...

omhoog
Trusted Shops Guarantee