Terug

Meloenpeer (Solanum Pepino)

De Solanum Pepino is een plant uit de nachtschadefamilie (Solanaceae). Een struik van ongeveer 1 m hoog. De bladeren zijn groot en lichtgroen, de bloemen zijn lichtblauw, lila-wit of violet-rood gekleurd en lijken qua vorm erg op de bloemen van aardappelplanten.

 

Standplaats/ verzorging

De plant heeft veel water nodig – helemaal als de plant in een pot , kuip of in een hanging basket gehouden wordt – en niet teveel bemesting. Teveel stikstof moet vermeden worden omdat er zich wel veel blad ontwikkelt maar de plant te weinig vruchten zal dragen. Een zonnige standplaats is aan te bevelen omdat de vruchten veel licht nodig hebben.

 

Oogst

In de late zomer zijn de eerst Peppino vruchen rijp, dat kunt u zien aan de goudgele kleur.Wanneer ze dan geoogst worden zijn ze goed houdbaar. De meestal eivormige, heel soms ronde, 10-20 cm grote vruchten wegen zo’n 150 -500 gr en hebben een gladde, zeer dunne eetbare schil. De schil zier er onrijp groen uit en als de vrucht rijp is heeft het een creme-gelige kleur met paarse strepen. Het vruchtvlees varieert van wit, geel-oranje tot goudgeel wanneer de vrucht rijp is, het is in het laatste geval dan ook aangenaam zacht. De smaak is zoet en is een mix van meloen en peer.

 

Overwinteren

De plant overwintert het beste in een lichte, vorstvrije ruimte, of bijvoorbeeld in een koel trappenhuis bij een temperatuur van 5-7° C. Niet te vochtig/nat. Vruchten die nog niet rijp zijn, zullen gewoon verder rijpen!

Passend daarbij...

Meloenpeer 'Sugar Gold®'
Meloenpeer 'Sugar Gold®'1 plant
€ 6,30
omhoog