10% KORTING op alle planten!* NAAR DE KORTINGSCODE

Terug

Meloenpeer Sugar Gold® correct planten en verzorgen

Inhoud

Hoe wordt de Meloenpeer Sugar Gold® correct geplant?

Haal de plant uit de transportverpakking en dompel de plant. Voor het planten moet de zwarte kunststof pot verwijderd worden.

Als u de planten in een pot wilt planten, moet de pot aan de rand een breedte hebben van 20-30 cm. De plant heeft voldoende potgrond nodig zodat deze in de zomer niet kan uitdrogen.

Belangrijk: vul het plantgat met verse, losse potgrond van een goede kwaliteit. Dat is de basis voor een gezonde groei! Bij een zware tuinbodem is het raadzaam kiezelsteentjes of zand toe te voegen, zodat de bodem waar de plant komt te staan, doorlatender wordt. Zo kunnen de planten snel wortelen en aangroeien. Bovendien wordt daarmee ophopend vocht vermeden. Giet de planten na het doordringend.

Pas de hoeveelheid water aan de weersomstandigheden aan. In maart/april heeft de plant normaal gesproken minder water nodig. Vanaf mei, als het warmer wordt, meer.

Hoe wordt de Meloenpeer Sugar Gold® correct verzorgd?

De meloenpeer (Solanum Pepino) heeft veel water nodig – vooral als ze niet in de tuin is geplant, maar in een pot of als hangplant wordt gebruikt. Belangrijk bij het onderhoud is ook dat de plant niet zo veel meststof nodig heeft. Veel stikstof moet worden vermeden, omdat er anders wel veel blad, maar weinig vruchten ontstaan. Een zonnige standplaats heeft de voorkeur omdat de vruchten om te kunnen rijpen veel licht nodig hebben.

Nadat de bloemen zijn ontstaan, kunnen de takken zonder bloemen verwijderd worden, want door het „dieven“ steekt de plant meer kracht in de productie van vruchten.

De plant moet in een lichte, vorstvrije ruimte overwinteren, of in een koel trappenhuis met temperaturen van 5-7° C. Bij het overwinteren moet erop gelet worden dat de meloenpeer niet te vochtig/nat wordt gehouden. De vruchten die nog niet rijp zijn, rijpen in het winterkwartier verder.

 

Hoe wordt de Meloenpeer Sugar Gold® gebruikt?

De oogst: vanaf de late zomer zijn de eerste vruchten van de meloenpeer rijp, te herkennen aan de goudgele kleur van de vruchten. Als de meloenpeer in gerijpte toestand geoogst wordt, kan het fruit goed worden bewaard. De meestal eivormige en minder vaak ovale, 10-20 cm grote, 150-500 gram zware vruchten hebben een gladde, zeer dunne, onrijpe groenachtige en rijpe crèmekleurige tot geelachtige, eetbare schil met purpergekleurde tot paarsgekleurde strepen. Het vruchtvlees is witachtig, gelig-oranje tot goudgeel. Als de vruchten compleet rijp zijn is het vruchtvlees aangenaam zacht. De smaak is redelijk zoet en lijkt op een mix van meloen en peer. De meloenpeer is een nachtschade gewas. Ze groeit tot een ca. 1 meter grote halfstruik en is daarom uitstekend geschikt voor in de pot. De bladeren zijn groot en lichtgroen, de bloemen lichtblauw, paars-wit of paars-rood gekleurd en lijken wat de vorm betreft veel op de bloemen van de aardappels. 

omhoog
Trusted Shops Guarantee