Terug

Kweepeerboom verzorging

De kweepeer is altijd beschouwd als de favoriete vrucht van de goden en werd in de mythologie vaak de ware paradijsappel genoemd, die soms werd geofferd voor bepaalde ceremonies op altaren. De geelgroene vrucht die aan de kweepeerboom groeit, houdt het midden tussen appel en peer en kan verwerkt worden tot gelei, moes, sap of in allerlei soorten gebak (vb. vruchtenbrood). Vanwege de scherpe, zure smaak van de kweepeer wordt deze meestal pas gekookt gegeten. De oogsttijd voor kweeperen is meestal tussen eind september en eind oktober, afhankelijk van het weer kunt u zelfs tot november fruit oogsten. De rijpheid van de vrucht is goed te herkennen aan de kleurverandering van groen naar geel.

 

Standplaats

Kweeperen worden als niet veeleisend beschouwd en groeien het beste in diepe, voedselrijke grond op warme standplaatsen. Ze verdragen echter ook zeer goed halfschaduwrijke plaatsen.

 

Verzorging

Kweeperen hebben door de jaren heen weinig verzorging nodig. Dit komt vooral door de zwakke groei, waardoor snoei zelden nodig is en meestal pas na vele jaren. Ze moeten echter regelmatig worden gegoten, vooral tijdens droge periodes.

Trusted Shops Guarantee