Terug

Klimaardbeien Hummi® correct planten en verzorgen

Inhoud

 

Hoe wordt de klimaardbei Hummi® correct geplant?

Haal de planten uit de transportverpakking en dompel de planten even. Voor het planten moet de zwarte kuntstofpot verwijderd worden.

Plant de aardbeien in de voorbereide plantgaten, die een breedte en diepte van ca. 20-30 cm moeten hebben! Belangrijk: vul de plantgaten met verse, losse potgrond van een goede kwaliteit. Dat is de basis voor een gezonde groei! Bij een zware tuinbodem is het aan te bevelen kiezelsteentjes of zand erdoorheen te mengen, zodat de bodem doorlatender wordt. Zo kunnen de planten snel wortels vormen en groeien. Bovendien wordt hiermee ophopend vocht vermeden. Na het planten wordt goed gegoten.

De klimaardbeien van Hummi® geven de voorkeur aan een zonnige standplaats. De halfschaduw wordt nog maar net getolereerd. Het kweken lukt zowel in de volle grond als in een pot. In een pot kunnen 3 planten worden gezet, maar de pot moet dan wel een doorsnee van minstens 40 cm hebben (Fragaria ananassa).

 

Hoe wordt de Klimaardbei Hummi® verzorgd?

Belangrijk voor het ontstaan van de ranken:

Aardbeienplanten hebben altijd een vochtige bodem nodig, daarom moeten deze regelmatig worden gegoten (heel belangrijk voor het onderhoud van de klimaardbeien) De hoeveelheid water moet echter wel aan de groei worden aangepast. In maart/april heeft de plant over het algemeen minder water nodig. Vanaf mei, als het warmer wordt, meer.

  • Ein humeuze, losse bodem verhindert ophopend vocht! Gestuwd vocht beschadigt de aardbeien.
  • De aardbeienplanten moeten regelmatig meststoffen krijgen. Het beste is hiervoor een organische meststof voor bessen te gebruiken (bv. art.nr. 71107 of 3507). Dit bevordert de groei van de ranken, en een goede oogst van grotere vruchten.
  • De doordragende klimaardbei draagt vruchten van juni tot aan de vorst. Ze vormt ranken, waaraan steeds opnieuw bloemen verschijnen. Om het ontstaan van ranken te bevorderen, kunnen de eerste bloemen verwijderd worden, omdat de plant zonder bloemen geen vruchten kan vormen, wordt de kracht in de groei gestoken, waardoor een focus ligt op het vormen van ranken!
  • De aardbeienplanten kunnen niet alleen in de volle grond, maar ook in een kuip of in bloempotten gekweekt worden.
  • Klimaardbeien klimmen niet vanzelf, de lange uitlopers moeten aan een klimhulp (bv. art.nr. 763) vastgebonden worden!

 

Overwinteren

In November worden de laatste bloemen verwijderd en de uitlopers afgeknipt. Zo gaat de plant krachtiger de winter in. Planten die in potten staan kunnen met een bescherming om de pot overwinteren. Het is wel belangrijk de potkluit niet uit te laten drogen! In de lente worden alleen de verdroogde bladeren verwijderd. De aardbeienplant vormt na de eerste bloemen dan weer nieuwe ranken.

Wat is het nut van de Klimaardbei Hummi®?

De onderhoudsvriendelijke klimaardbeien kunnen in de tuin gekweekt worden, maar ook in een kuip of pot op het balkon en terras worden geplant. De vruchten zijn een aromatische en heerlijke snack voor het hele gezin!

Trusted Shops Guarantee