Terug

Kiwi "Solissimo®" verzorging

Een paar decennia geleden was de kiwicultuur vrijwel onbekend in Midden-Europa en de klimplant, oorspronkelijk afkomstig uit China, was overal goed bekend bij toeristen in Nieuw-Zeeland. Door de grootschalige aanvoer van de handel werden de groene, harige vruchten al snel bekend en gewaardeerd als alternatief voor de bekende vitamine C gevers in de winter. Inmiddels zijn er verschillende soorten kiwi's op de markt, die allemaal de geringe verzorgingsbehoefte en robuuste groei met elkaar gemeen hebben. Voor de kiwiteelt is geen gewasbescherming vereist.

HÄBERLI® is al enkele jaren op zoek naar een zelfbestuivende deliciosa kiwi, die voldoende grote vruchten produceert. Met de "Solissimo®" heeft HÄBERLI® eindelijk een vondst gedaan.

De kiwi "Solissimo®" heeft geen mannelijke plant in de buurt nodig en geeft vruchten met fris groen vruchtvlees. Geplant tegen een beschutte muur, kunt u na de eerste lichte vorst zoete, pittige kiwi's oogsten, die in de kelder geleidelijk zacht en eetbaar worden. De "Solissimo®" bloeit en draagt ​​vruchten vanaf het 3e of 4e jaar na aanplant. De zelfbestuivende bloemen zijn echter niet geschikt voor de bevruchting van een vrouwelijke plant.

Zoals alle kiwi's heeft de "Solissimo®" een hoog gehalte aan vitamines, mineralen en andere gezonde ingrediënten.

 

Trusted Shops Guarantee