Terug

Kiwi Red Sweetheart verzorging

Het nieuwe kiwisoort 'Red Sweetheart' is sensationeel onder de grootvruchtige kiwisoorten, omdat ze vorstbestendig is tot min 20° C en uitzonderlijk vruchtvlees heeft.

Vrucht

De 7 cm grote vruchten hebben in het midden een rode, stralende zon, omlijst door helder goudgeel vruchtvlees. Het zijn de zoetste kiwi's die we kennen.

Oogst

De oogst vindt plaats in de late herfst na de eerste milde vorst, meestal begin tot half november. De rijpheid voor consumptie wordt bereikt wanneer het fruit onder druk licht meegeeft. De eerste oogst begint na ongeveer 3 jaar.

Standplaats

Ze houden van een zonnige standplaats met humusrijke grond, maar geen stuwvocht. Een beschermde huismuur of een pergola is aan te raden. Kiwi's behoren tot de klimfamilie en hebben een stabiel latwerk nodig. Het latwerk moet zo worden geplaatst dat de plant er zich omheen kan wikkelen.

Bestuiver

Een mannelijke bestuiverplant is vereist. Deze dienen minimaal een meter uit elkaar geplant te worden. Een mannelijke plant kan tot 9 vrouwelijke planten bevruchten. Een afstand van minimaal een meter is erg belangrijk.

Planten snoeien

Een sterke midden tak moet waaiervormig worden opgebonden. De zijscheuten die hieruit ontstaan, moeten in het vroege voorjaar worden ingekort tot twee ogen - deze verkorte scheuten worden de vruchtscheuten.

Onze tip

Zet de scheuten zo horizontaal mogelijk op het latwerk - zo bereikt u de grootste fruitoogst - hoe vlakker de scheuten, hoe groter de oogst.

Trusted Shops Guarantee