Terug

Honing-Nectarine „Honeymoon“ (Prunus persica)

Met dit nieuwe nectarine ras verwent u zichzelf en uw familie! De glanzende, uniek smakende en stevige nectarine is een genot. De pit is gemakkelijk te verwijderen! De vruchten stralen in tegenstelling tot de normale soorten in een attractieve goudgele kleur! De vruchten zijn heerlijk sappig en hebben een zoet aroma! De nectarines behouden constant hun buitengewone kleur en zijn ook zeer geschikt om jam van te maken.

“Honeymoon” is een robuuste en gezondesoortdie weinig verzorgingverlangt, zelfbevruchtendis en goed is voor een solide opbrengst.

 

Standplaats/ verzorging

De honing nectarine is geschikt voor elke bodemsoort. Zoals alle perzikken houdt ze van warmte, daarom is een beschutte, zonnige tot halfschaduwrijke standplaats ideaal.

 

Snoei

Een jaarlijkse flinke snoeibeurt  in april/mei is aan te raden, omdat daardoor gemakkelijker nieuwe vruchttakken kunnen groeien. De afgestorven en naar binnen groeiende takken moeten worden verwijderd. Om de vruchtbaarheid van de nectarine te behouden is een evenwicht tussen de oude en nieuwe takken noodzakelijk. Daarom raden wij aan direct na de oogst of in het voorjaar net voordat de nectarine haar bloesem vertoond ongeveer driekwart van alle takken, die in het voorjaar vruchten hebben gedragen, verwijderen. De rest van de takken tot op 3 knoppen terugsnoeien. Op deze manier worden nieuwe vruchttakken voor het volgend jaar gevormd. Let op dat de kroon door het snoeien gelijkmatig wordt uitgedund.

 

Waterbehoefte

De honing-nectarine heeft slechts weinig water nodig.

 

Bemesten

Een uitgebalanceerde bemesting met een samengestelde meststof in het voorjaar is bevorderlijk voor de groei en voor de opbrengst. Een bemesting met teveel stikstof moet worden vermeden.

Passend daarbij...

omhoog
Trusted Shops Guarantee