Terug

Guave (Psidium)

Diegene, die ooit guaven in de tropen of subtropen heeft gegeten, zal dit nooit meer vergeten! Een delicate zoet-zure smaak – net als de passievrucht en de aardbei bij elkaar! De plant is oorspronkelijk afkomstig uit het tropische gedeelte van Amerika – van Mexico tot Brazilië. Het is een plant die het gehele jaar door attractief is.

Het blad is op een warme plaats in de winter groenblijvend. Op een koele plaats verliest de plant het blad en loopt dan in het voorjaar opnieuw uit. De bloemen zijn zelfbevruchtend en lokken met hun fijne geur insecten aan.

Verzorging

De Guave geeft de voorkeur aan een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats en wordt 1,5 tot 2 meter hoog. De behoefte aan water is matig tot hoog. Bemesten van maart tot september kan wekelijks geschieden met een vloeibare complete meststof. De meerjarige plant moet vorstvrij overwinteren. (op een lichte plaats bij ca. 10-15° C). Vanaf mei/juni kan ze op een beschutte stadnplaats op het balkon, terras of in de tuin staan. Guaven hoeven niet regelmatig te worden gesnoeid. Te lange takken kunnen het beste na de oogst of in het vroege voorjaar worden verwijderd.

Gebruik

De guave heeft een tropisch-fruitig aroma. Zij zijn heerlijk om zo te eten, maar ook voor marmelade, chutney, drankjes, in fruitsalades, als ijs of sorbet.

Een ideale kuipplant voor liefhebbers van tropische vruchten.

Trusted Shops Guarantee