Terug

Goji-bessen (Lycium barbarum)

In de Himalaya worden de Goji-bessen al eeuwenlang gewaardeerd. Sinds enkele jaren doen wetenschappers onderzoek naar de kleine, koraalrode vruchten en ze hebben ontdekt dat de bessen enorm veel voedingsstoffen bevat. De gojibes bevat onder andere veel vitamines (C, B1, B2, B3), mineralen en spoorelementen (calcium, magnesium, kalium, ijzer, koper, zink).

Van september tot oktober kunt u lekkere bessen oogsten. Gedroogd zien ze eruit als rozijnen en worden of zó of in gebak, soep of müsli gegeten. Ze smaken zoet-fruitig, naar een mix van kersen en cranberries.

 

Standplaats/ verzorging

De Goji-planten vragen erg weinig verzorging en groeien eigenlijk in iedere tuin. Ze houden niet van een plek in de schaduw en niet van “natte voeten”. Ze kunnen ook op het balkon of terras gehouden worden in een grote pot. Ze zijn winterhard tot -26° C.

Het jaarlijks snoeien van de takken bevorderd de groei en het onstaan van nieuwe vruchten. Er ontstaan doornen aan 2 jarige takken.

Passend daarbij...

Goji 'Sweet Lifeberry®'
Goji 'Sweet Lifeberry®'1 plant
€ 5,99
omhoog