Terug

Frambozenboom „Raspbeary®“

Inhoudsopgave

 

Hoe wordt de frambozenboom „Raspbeary®“ correct geplant?

Haal de planten uit de transportverpakking en dompel deze indien nodig (als de grond droog lijkt). Voor het planten moet de zwarte kuntstofpot om de planten verwijderd worden.

Een zonnige standplaats en een losse, vruchtbare, diepe tuingrond met een gelijkmatige bodemvochtigheid is ideaal voor frambozen. Frambozen vormen vlakke wortels.

Ze zijn daarom gevoelig voor zowel droogte als nattigheid. Gebruik losse potgrond in het hele plantgat! Dit is zeer belangrijk. Plant de framboos niet in stevige, kleihoudende grond. Dit veroorzaakt zeer snel wortelsterfte. Vermijd ten allen tijde wateroverlast en voortdurende droogte. Laat de grond drogen en geef dan opnieuw water. 

 

Hoe wordt de frambozenboom verzorgd?

Een evenwichtige bodemvochtigheid zorgt voor een goede vruchtzetting. Tijdens droge perioden betekent dit regelmatig water geven. Mulchen van het bodemoppervlak met schors of gemaaid gras vermindert de bodemverdamping en beschermt de frambozen tegen droogteschade. Geef vóór mei slechts matig water, daarna in de zomer vaker.

Zoals de meeste fruitbomen moeten frambozen worden gesnoeid om hun opbrengst op peil te houden. Zomerframbozen, die slechts eenmaal per jaar vrucht dragen, vormen vruchten op de scheuten van het vorige jaar.

Om ervoor te zorgen dat de frambozenboom vruchten draagt en goed groeit, moet u elk jaar vanaf half mei beginnen met bemesten. Gebruik tot de herfst elke 6 weken een meststof voor fruit in granulaatvorm.

 

Hoe kunnen frambozen gebruikt worden?

Frambozen zijn heerlijke bessen met veel vitaminen. Ze smaken het best als ze vers van de struik worden geplukt, en dat maakt ze tot een gezonde snackvrucht.

Trusted Shops Guarantee