Terug

Fourberry® - Vierbeere „Gardenfriend“

Een nieuwe, tot nu toe nogal onbekende delicatesse is deze ongewone soort! Ze biedt enkele voordelen voor uw tuin:

- attractieve bloemen
- aangename geur
- aromatische vruchten en een
- prachtige herfstkleuring

De zoete, pittige aromatische bessen die lijken op rode bessen (groter en zonder cassisaroma) worden in juli en augustus geoogst. Het vitamine C gehalte en de zogenaamde antocyane (natuurlijke plantenkleurstof) maken “gardenfriend” zo waardevol. De plant is zelfbestuivend.
 


Standplaats/ verzorging

De jostabes geeft de voorkeur aan een zonnige, luchtige standplaats. Ze houdt van een doorlaatbare, voedselrijke en een niet te droge bodem.
 


Waterbehoefte

Vooral als het droog is in de zomer is het noodzakelijk regelmatig te gieten. De plant houdt niet van stuwvocht.


Bemesting

Om de bodem te verbeteren is het raadzaam deze elk voorjaar met rijkelijk compost te verbeteren. Bovendien kan één keer per jaar een combinatie van samengestelde meststoffen worden gebruikt om het voedselgehalte van de bodem te verhogen.

 

Snoeien

Omdat de jostabes heel vroeg in het jaar uitloopt is het aan te bevelen al in januari te snoeien als het niet al te hoog vriest. Lager dan -4° C mag de temperatuur niet zijn. De jostabes draagt vruchten aan het nieuwe hout daarom worden elk jaar alle zwakke en hangende takken verwijderd en blijven er slechts 2 of 3 nieuwe takken staan.


Oogst

De bessen worden geplukt als ze volledig rijp zijn, ongeveer 1 tot 2 weken nadat ze hun diepzwarte kleur hebben gekregen. Omdat de vruchten maar een paar dagen houdbaar zijn, is het raadzaam de bessen naar behoefte te plukken. De bessen kunnen ook aan de struik blijven en gedroogd als rozijnen worden gebruikt.

Passend daarbij...

omhoog
Trusted Shops Guarantee