Terug

Cherrykose® (Prunus armeniaca)

Deze spectaculaire nieuwe veredeling is een kruising tussen kers en abrikoos vandaar ook de naam! Twee populaire vruchten nu in een soort verenigd. Cherrykose® ist de nieuwe smaaksensatie uit uw fruittuin: sappig, verfrissend en fruitig!
Het boompje wordt slechts 2,5 meter hoog en draagt gegarandeerd vruchten. Dankzij zeer goede resistentie tegen meeldauw en aantasting door schimmels, maar ook doordat het boompje tot -25 °C winterhard is de Cherrykose® bijzonder makkelijk te verzorgen. Zelfbestuivend, heeft geen bevruchter nodig! De vruchten zijn bijna net zo groot als abrikozen en de pit ligt los in het vruchtvlees.

 

Standplaats verzorging

De bodem moet goed doorlaatbaar, warm en vochtig zijn. Het beste is een lemige zandbodem die humusrijk is. Natte, koude bodems zoals zandbodem is niet geschikt. De boom moet op een zonnige tot halfschaduwrijke plek staan, in tegenstelling tot de abrikoos heeft de Cherrykose® geen beschutte plek nodig. Het hout is ook goed bestand tegen vorst.

 

Water

Let erop dat de wortels genoeg water krijgen, zeker in de periode van bloei en vruchtvorming!

 

Bemesting

Bemesten met een stikstofmeststof (hoornspaanders) en een rijke compost. De boom heeft een hoge stikstofbehoefte. Teveel stikstof is echter ook niet goed.

Passend daarbij...

omhoog
Trusted Shops Guarantee