Terug

Bourgondische truffel geënt op hazelnootstruik (Tuber aestivum var. uncinatum) an (Corylus avellana).

Oogst u echte bourgondische truffels uit eigen tuin - het is vanaf nu echt mogelijk. Zo werkt het: de wortels van de hazelnootstruik dienen als “gastheer“ waarop de bourgondische truffel geënt wordt! Plant de geënte struik in uw tuin.

 

Standplaats

De truffel heeft een plek in de halfschaduw nodig. Verder heeft hij een losse goed doorlaatbare bodem nodig.(voorkom “natte voeten”) In de late herfst voordat het te koud wordt het grondoppervlak met stro of loof afdekken. De hazelnootstruik kan in de eerste jaren ook in een kuip geplant worden maar de truffel gedijt beter als de struik in de tuin wordt geplant.

 

Verzorging

Het is belangrijk dat de truffel niet in de buurt van andere paddestoelengepplant wordt. Het plantgat moet ongeveer. 30-40 cm breed en diep zijn. De plantafstand tussen 2 struiken moet ongeveer 3 m. zijn. Na het planten en in warme periodes zonder regen heeft de plant veel waternodig In de herfst moet het blad dat van de struik afkomt weggehaald worden omdat het de bodem kan verzuren.

 

Oogst

Als aan alle voorwaarden voor een goede standplaats is voldaan en bij de juiste verzorging  kunt u na ongeveer 3 jaar de eerste truffeloogst tegemoet zien. De hazelnoten kunt u vanaf het 3e jaar aan uw struik verwachten.

omhoog
Trusted Shops Guarantee