Terug

BIO-Aardbei Toscana (Fragaria ananassa) verorging

De aardbei ’Toscana‘ vormt  vanaf eind mei tot aan de vorst zoete vruchten. Door haar donkerroze bloemen is ze bovendien ook  zeer attractief en kan dan ook als sierplant worden gehouden. Hoewel de aardbei tot de familie van het rozengewas behoort, is ze ook een schijnvrucht met bovenop zaadjes (ook wel dopvruchtjes genoemd)

De aardbei is lekker in en als ijs, op een taartbodem of ook gewoon om zo te eten – aardbeien uit de eigen omgeving zijn in de zomer de meest geliefde vruchten.

 

Verzorging

Oftewel in kleinere tuintjes, op terrassen of op het balkon, overal kunnen aardbeien worden gekweekt. Ook in potten of in hanging baskets ontwikkelen de aardbeien zich prima. Het voordeel van hanging baskets bv. is dat de vruchten naar benedenn hangen en zodoende steeds goed af kunnen drogen en daardoor niet gaan rotten. Deze aardbei is absoluut winterhard en meerjarig en geeft de voorkeur aan een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats.

 

Gebruik

De smakelijke aardbei „Toscana“ met haar zoete aroma  heeft een bijzonder hoog gehalte aan vitamine C. De aardbei Toscana wordt ook “Smulaardbei” genoemd omdat deze de hele zomer lang nieuwe vruchten vormt.

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee